domingo, 16 de febrero de 2014

LES COMPETENCIES

Segons Zabala , la compéncia és saber aplicar un coneixement de diferents maneres però sempre amb el mateix context o finalitat.


El currículum actual , ja que el sistema és propedèutic i selectiu , priorisa el fet de donar coneixements teòrics sobre la base d' aplicar a la pràctica.


Les competències juguen molts factors en el mètode d'ensenyament constructivista en l'educació , ja que es van introduir amb la finalitat d'educar i transmetre a l'alumne uns coneixements significatius i educar per la vida mateixa.


Zabala ens exposa que no hi ha una metodologia pròpia a l'hora de dur a terme un ensenyament-aprenentatge i que hi ha unes referències a l'hora que els nens aprenguin : els nens aprenen exposant , construint i posant en pràctica el material estudiat anteriorment . Al meu parer, és molt important la manera en la qual es vol fer arribar un coneixement a un nen , ja que si es realitza de manera errònia el posarà en pràctica malament i no tindrà un coneixement correcte del plantejat pel professor , si el docent tria una bona metodologia per transmetre els seus coneixements , l'alumne el podrà " processar " d'una millor manera i es nodrirà ja no només de coneixement sinó de la qualitat d'aquest.


No hay comentarios:

Publicar un comentario